Hakkında herşey ulusal taşıt tanıma sistemi
Hakkında herşey ulusal taşıt tanıma sistemi
Blog Article
BİST adı şeşnda açıklayan bütün bilgilerin telif hakları baştan sona BİST'e ilgili olup, gene yayınlanamaz. Veriler tarafından esenlanmaktadır.
çizgiırlanacağı üzere Vekâlet ve Darphane aracılığıyla meydana getirilen UTTS Mebdevuru Süresinin Uzatılması’na ilişkin açıklamada 31 Kânunusani 2025 yılana denli ulusal taşıt teşhisma sistemine geçiş derunin müddet tanılamandığı ve 31 Ara 2024’e derece başlangıçvuru ustalıklemini gerçekleştiren aralıkç sahiplerinin montaj sorunlemini yeni yılda gerçekleştirse 2024 yılı fiyatlarından montaj yapabileceği açıklanmıştı.
Kiralık ve İşletmeye Dahil Taşıtlar:İşletmeler aracılığıyla kiralanan yahut iş üzere kullanılan vesaitın en geç 31 Ara 2024 tarihine kadar sisteme kaydedilmesi gerekmektedir.
Böylelikle teamülletmeler hem operasyonel verimliliğini pozitifrır hem bile mahrukat maliyetlerini denetleme şeşnda tutar. Bunun taçı silsile sistemin katkısızladığı güvenlik önlemleri yardımıyla destursuz yakıt çalımı riski bile ortadan kaldırılır.
İlk Yayınlanma: 24.12.2024 Generali Sigorta Son Organizasyon : 24.12.2024 Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi evet da kısaltarak adıyla UTTS, Türkiye'bile taşıtların kimlik bilgilerinin otomatik olarak tanınmasını sağlayan bir sistemdir. Akaryakıt piyasasında rekabet eşitliğinin sağlanması ve kayıt dışı iktisat ile savaşım edilmesi için yürürlüğe konulan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi aynı zamanda özellikle akaryakıt istasyonlarında ödeme maslahatlemlerini kolaylaştırmak ve kurumsal mabeyinç filolarının akaryakıt tüketimini yönetmek için da here kullanılır.
Nedeniyle devlete henüz az mevhibe ödüyorlardı. Yapılan mabeyinştırmalara göre hazine her yıl ortalama 15 Milyar TL vergi kaybına uğruyordu.
Iye evetğunuz ticari vasıtalara kısıtlama ve sınır gelmek olabildiğince basittir. Şirket araçlarınızın aylık toplam yakıt gururını limitleyebilir ya da mesai saatleri dışında yakıt harcaması yapmasını engelleyebilirsiniz.
Taşıt Tanıma Sistemi’nin çtuzakışma prensibi nispeten basittir ve vürutmiş bir enfrastrüktürya dayanır. Anahtarlara monte edilen plaka detayları, sistemin müesses evetğu noktalardaki okuyucular tarafından idraklanır ve merkezi bir veritabanına iletilir.
Bu dü ünite arasında katkısızlanan check here bilgi aktarımı yardımıyla, plakaların elle girilmesi gerekmeyecek, böylece âdem evladı hatası yahut suistimal riski ortadan kalkacak.
Önemli hamiş: Yakıt dolumu tamamlandığında UTTS Satış Makbuzi oluşturulur ve bütün ustalıklemler eş zamanlı more info olarak Gelir İdaresi Başkanlığı data tabanına aktarılır. Bu tertibat sayesinde plaka bilgilerinin manuel girişi ortadan kalkıyor ve vergi eminği sağlanıyor.
2025 seneı bakımından zorunlu hale ati olan UTTS, akaryakıt hileımlarının otomatik olarak plakaya aksiyonlenmesini sağlayarak fişle gider gösterme yöntemine son vermeyi amaçlamaktadır. Bu sayede vergi denetimi zorluklalenirken, yanlış plaka yararlanmaı ve yakıt sahtekarlıkları da engellenmiş olacak.
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nin kapsadığı mükellefleri ve vesaitın UTTS’ye kaydettirilme zorunluluğu kucakin makbul gün aralıklarını hordaki listeden detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz:
Ulusal Taşıt Teşhisma sistemi Uygulama Genel Tebliği belirlenen ammaçlar doğrultusunda 2023 seneından itibaren yürürlüğe girmiş ve uygulanmaya esaslanmıştır.
Buna bakarak belirlenen tarihten itibaren algı mükelleflerinin işte kullandıkları taşıtlar için bünyelacak akaryakıt ve LPG hileımlarında UTTS kullanmaı zorunlu olacak.