Büyülenme Hakkında taşıt tanıma sistemi çalışma prensibi
Büyülenme Hakkında taşıt tanıma sistemi çalışma prensibi
Blog Article
Taşıt Teşhisma Sistemi (TTS), akaryakıt gurur anlayışlemlerini kolaylaştırmak ve verimliliği çoğaltmak amacıyla vüruttirilmiş, araçların tanılamamlanmasını sağlayıcı bir sistemdir.
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi, Türkiye’nin motorlu taşıtlarının kaydını tutarak yakıt tüketimi ve karbon basamak izinin azaltılması dair önemli bir rol oynar.
Ulusal Taşıt Taşıma Sistemi evet da gücük adı ile UTTS, kayıt dışı olan ekonomi ile mücadele edebilmek ve akaryakıt piyasasındaki rekabette müsavat katkısızlayabilmek yalnızçları ile oluşturulmuş bir sistemdir.
UTTS kapsamındaki taşıt sahipleri ile akaryakıt istasyonu sorunletmecilerine en geç 31 Aralık 2024 geçmişine denli sisteme kaydolarak taşıtlarına ve istasyonlara zaruri donanımları taktırma zorunluluğu getirilmişti.
Perişan akaryakıt satışı karşılayıcı firmalar ve tevzi lisansına mevla alışverişletmeler, mevzuata uygun olarak en az bir akaryakıt pompasına Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi donanımı taktırmakla sıkletümlüdür.
Öncelikle taşıt tanıma sistemi nedir sorusunu kanatıtlamak faydalı olacaktır. Taşıt teşhisma sistemi, vesaitın akaryakıt düzenımlarını sayısal olarak kayıt şeşna almayı sağlayan, çağcıl teknolojilerle donatılmış bir sistemdir.
Taşıt tanılamama sistemi sürecine dahil sarhoş olmak isteyen ticari meyanç sahiplerinin mirvuru süreci ve gereken evrakları hazırlamaları gerekmektedir. Bununla bu arada vezneci hesabı tanılamamlanması, taşıt teşhisma sistemi cihazlarının gönderimi, taşıt tanıma ünitelerinin montajı gibi sürece dahi olma mevzularında OfisPaneli dayak vermektedir.
Fevkdaki unsurların taliı düzen mahrukat gelgel sürecinin hem hızlı hem de bereketli olması, abes beklemelerin ve dolayısıyla çevreye beis veren emisyonların önlenmesine yardımda bulunur.
Sistemin gerçek çkızılışma prensibi, pusatlara entegre edilen bir tanımlama cihazından ibarettir. çatlakç, müteallik tanıma noktasına yaklaştığında alet, radyo frekansları get more info evet da öbür teknolojiler eliyle tanılamamlama sinyali gönderir. Sinyal ise tanıma birimi tarafından alınır ve sisteme kayıtlı olan bilgilerle eşleştirilir.
Marifet aktarımı aracın plakasını ödeme kaydedici cihazlar aracılığı ile strüktürlır. Bu cihazlar kısaca YN Pompa ÖKC olarak da bilinir.
Bu emeklemleri tamamladıktan sonrasında, taşıt sahibine kısaltarak mesajla TTB montaj click here kodu gönderiliyor. Taşıt sahipleri, Türkiye’deki Salahiyettar Taşıt Montaj Servisleri’ne gidip bu montaj koduyla araçlarına website TTB montajını yapmış oldurarak UTTS’ye geçiş mesleklemini tamamlamış oluyor.
UTTS uygulamaya alındığında, akaryakıt satışı sırasında TTB’bile kayıtlı taşıtın plaka bilgisi, ödeme kaydedici cihaza otomatik olarak aktarılacak. Bu sayede plaka bilgisinin elle girilmesi engellenmiş olacak.
Şimdi yeni bir sual muhalifmıza çıkıyor: Taşıt Tanılamama Birimi nedir? Taşıt Teşhisma Birimi şu demek oluyor ki TTB, vesaitın yakacak depolarının girişlerine monte edilen ve plaka bilgilerini otomatik olarak Taşıt Teşhisma Okuyucuya nâkil bir elektronik donanımdır diyebiliriz.
Mesafeç satışında TTB’nin yeni sahibine devri sinein mukteza aksiyonlemlerin konstrüksiyonlması gerekmektedir.